top of page

MARIA

Olen Maria Yli-Jama, 23-vuotias turkulainen nuori. Opiskelen valtio-oppia kolmatta vuotta Turun yliopistossa ja työskentelen poliittisena suunnittelijana Varsinais-Suomen Kokoomuksella.

 

Vaikutan Turussa luottamuselintoimikunnan puheenjohtajana sekä kulttuuri- ja nuorisolautakunnassa, ja TYYssä edaattorina sekä kokoomuksen ryhmäpuheenjohtajana. Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla, käydä uimassa, tehdä ruokaa ja nähdä kavereita.

MARIA: Bio

1999

Olen syntynyt Salon Kuusjoella vapun alla vuonna 1999 nelilapsisen perheen esikoiseksi. Vanhempani ovat maatalousyrittäjiä ja vaikuttaneet kuntapolitiikassa ja yhdistystoiminnassa koko ikäni. Olen saanut elää maaseudulla lapsuuteni perheessä, jossa yrittämistä ja vastuunkantamista arvostettu.

image0.jpeg
MARIA: Welcome

1999

Olen syntynyt Salon Kuusjoella vapun alla vuonna 1999 nelilapsisen perheen esikoiseksi. Vanhempani ovat maatalousyrittäjiä ja vaikuttaneet kuntapolitiikassa ja yhdistystoiminnassa koko ikäni. Vaalityö alkoi jo varhain, kun vuonna 2006 presidentinvaaleissa olin mukana jakamassa vaalimainoksia Sauli Niinistön kampanjassa.

 

Olen saanut elää maaseudulla lapsuuteni perheessä, jossa yrittämistä ja vastuunkantamista arvostettu. Toisaalta vanhimpana sisaruksena olen oppinut kantamaan vastuuta varhain.

2006

Lapsena harrastukset olivat minulle tärkeitä. Rakas kilpauintiharrastus alkoi jo vauvauinnista ja pianoa olen soittanut yli kymmenen vuotta. Tällä hetkellä keikkailemme välillä hyvän ystäväni kanssa perustamamme duon kanssa. Uinti jatkuu harrastuksena ja olen toiminut uimaopettajana useita vuosia.

Yläkouluni olen käynyt musiikkiluokalla ja tie vei myös lukioon musiikkilinjalle. Koen viimeistään silloin kiinnostukseni vaikuttamiseen heränneen.

 

Olin tukioppilaana ja myöhemmin isosena rippileirillä. Lukioikäisenä olin mukana opiskelijakunnan hallituksessa ja liityin vuonna 2017 kokoomusnuoriin.

image0.jpeg

2017

Palo asioihin vaikuttamiseen ja epäkohtien korjaamiseen oli kova ja koin kokoomusnuoret mielekkääksi joukkueeksi vaikuttaa.

 

Vastuullisen, kestävän ja tulevaisuuteen katsovan vaihtoehdon politiikalle tarjosi kokoomus. Tämän jälkeen olen ollut mukana niin paikallisyhdistyksen puheenjohtajana kuin Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana sekä puoluevaltuuston varajäsenenä.

2018

Pääsin ylioppilaaksi keväällä 2018 Salon lukiosta. Opiskelupaikka yliopistossa ei kuitenkaan auennut ensimmäisellä kerralla vaan päädyin töihin Salon K-Citymarkettiin.

 

Lukion ja yhden opettavaisen välivuoden jälkeen pääsin opiskelemaan Turun yliopistoon, jossa opiskelen tällä hetkellä toista vuotta valtio-oppia erikoistumislinjana poliittiset järjestelmät. Sivuaineinani opiskelen taloustiedettä, julkisoikeutta, tilastotiedettä sekä poliittista historiaa.

Yliopistossa olen vaikuttanut oman ainejärjestöni Politiikan tutkimuksen klubi ry:n P-klubin hallituksen jäsenenä sekä ulkosuhde- ja varainhankintavastaavana kuluneena vuotena. Vuonna 2021 olen mukana myös Turun Eurooppanuorten hallituksessa, joka on yksi TYYn alaisista järjestöistä.

2020

Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen kiinnostuin toden teolla politiikasta myös muiden kuin opiskelujen suhteen. Tällä hetkellä olen politiikassa mukana myös työni puolesta, sillä työskentelen Varsinais-Suomen Kokoomuksella vaalikoordinaattorina. Olen päässyt oppimaan politiikasta paljon ja oikeasti näkemään, mitä päätöksenteko parhaimmillaan on.

Matka jatkui syksyllä 2021 Turun kokoomuksen ja valtuustoryhmän poliittiseksi sihteeriksi ja tällä hetkellä työskentelen poliittisena suunnittelijana Varsinais-Suomen Kokoomuksella.

bottom of page